REUTERS

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом до Кабміну через рішення про закриття кордонів.

Про це повідомляється на порталі "Судова влада України".

Зазначається, що ОАСК відкрив провадження у справі щодо оскарження п.1. розпорядження Кабінету міністрів України від 14 березня 2020 року №287-р «Про тимчасове обмеження перетинання державного кордону, спрямоване на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Відео дня

Читайте такожЗвільнені з полону українці отримали негативний результат тесту на коронавірус – голова Донецької ОДА

"Зокрема, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати вказане розпорядження уряду в частині, що стосується тимчасового закриття пунктів пропуску через державний кордон для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного та автомобільного (для автобусів) сполучення", - сказано у повідомленні.

Суд ухвалив рішення розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання у справі на 18 травня 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів через поширення коронавірусу ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, пізніше продовжив його до 24 квітня.

Крім того, опівночі 17 березня в Україні тимчасово припинили міжнародне пасажирське залізничне, повітряне та автомобільне (для автобусів) сполучення.