Медик охарактеризував поточну ситуацію з карантином в Україні / фото УНІАН

Наразі немає жодних епідеміологічних даних, які дозволили б говорити про скасування обмежувальних карантинних заходів.

Таку думку в інтерв’ю «Обозревателю» висловив екс-директор Центру громадського здоров'я МОЗ, лікар-інфекціоніст Володимир Курпіта.

Читайте такожМОЗ: деякі українські лікарі нехтують індивідуальними засобами захисту від COVID-19

Відео дня

«В даний час немає жодних епідеміологічних даних, які дозволили б говорити про скасування обмежувальних заходів. Водночас, немає даних про необхідність послаблення цих заходів», – заявив він.

За його оцінкою, Великдень став великим випробуванням для України. «Середній інкубаційний період зараження коронавірусом становить приблизно 6-7 днів. Тобто через тиждень від Великодня ми зможемо бачити, збільшується у нас кількість зареєстрованих випадків чи ні. Саме на підставі цього я б рекомендував уряду приймати рішення про скасування або спрощення обмежувальних заходів», – зазначив лікар.

На його думку, поки що рішення про продовження карантинних заходів, «на жаль, залишається вимушено правильним». Він наголосив, що рішення повинні прийматися на підставі ретельного моніторингу захворюваності в найближчі 7-10 днів.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 квітня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що відомтство пропонує продовжити карантинні заходи до 12 травня.

Станом на 21 квітня в Україні зафіксовано 6 тис. 125 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 61 летальний, 367 пацієнтів одужали.