Антисептик від коронавірусу інструкція / фото ua.depositphotos.com

Обробка рук антисептичним засобом визнана лікарями одним з найефективніших засобів захисту від коронавірусу. Антисептики потрібно використовувати разом з іншими методами профілактики: медичними масками, рукавичками і дотриманням дистанції. Всі ці заходи в комплексі значно знизять ризик підхопити інфекцію.

Які бувають антисептики для рук

Виділяють два основних види антисептиків: на основі спирту і безспиртові. Спиртові антисептики зазвичай виготовляють на основі етанолу. Ця речовина руйнує структуру вірусу і ефективно з ним бореться. Безспиртові засоби зазвичай виробляються на основі хлору. Вони ефективні проти мікробів, але не вірусів.

Як вибрати антисептик для рук

Для профілактики коронавірусу вибирайте засіб на основі спирту з концентрацією не менше 60%. Інші антисептики не зможуть повністю знищити вірус. Вибирайте засіб з ефірними маслами, гліцерином або соком алое - вони зволожують шкіру і знімають подразнення.

Відео дня

Антисептик або мило

Антисептики для рук інструкція / фото ua.depositphotos.com

Миття рук з милом (якщо воно виконане правильно) і використання антисептика мають приблизно однакову ефективність. Але більшість лікарів впевнені, що антисептики трохи краще справляються з вірусом, однак не повністю вбивають бактерії.

При цьому антисептик не можна використовувати на сильно брудних руках - спочатку їх потрібно вимити. Також мити руки з милом потрібний перед їжею і після туалету

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ заявив, що мило і антисептик є взаємозамінними, і радить мити руки з милом там, де це доступно, а в інших місцях використовувати антисептик.

Коли потрібно дезінфікувати руки

Читайте такожЯк зробити антисептик для рук вдома: прості рецептиПід час пандемії в наступних ситуаціях потрібно знезаразити руки. При цьому не важливо, помиєте ви руки з милом або використаєте антисептик.

  • Після того як ви висякалися або чхнули.
  • Після виходу з громадських місць.
  • До і після їжі.
  • Після дотику до будь-яких поверхонь поза домом.
  • Після повернення додому.
  • Після контакту з тваринами.

Також привчіть дітей обробляти руки в таких умовах. Слідкуйте за тим, щоб дитина не проковтнула засіб.

Як правильно користуватися антисептиком

Нанесіть засіб на долоню однієї руки, з розрахунком на обидві руки. Потріть руки один об одного, покрийте засобом всю шкіру до кистей. Також протріть шкіру між пальцями і на нігтях. Розтирайте руки не менше 60 секунд, поки засіб повністю не висохне.

Як захистити шкіру від сухості

Часте миття рук і використання антисептика сильно сушить шкіру. Використовуйте зволожуючий крем або гель для шкіри, щоб позбутися від сухості. Наносити крем потрібно на сухі руки після обробки.

Читайте також інші новини: