МОЗ не закуповуватиме мобільні апарати ШВЛ виробництва компанії "Новатор" / фото УНІАН

Міністерство охорони здоров’я України не закуповуватиме мобільні апарати штучної вентиляції легень виробництва компанії "Новатор".

Про це повідомила прес-служба МОЗ з посиланням на міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Читайте такожМОЗ планує закупити близько 200 апаратів штучної вентиляції легень вітчизняного виробництва

Відео дня

"У відповідь спільноті українських анестезіологів щодо закупівлі продукції компанії "Новатор" (мобільних інвазійних апаратів ШВЛ) МОЗ інформує, що такої закупівлі не передбачається, адже після проведення необхідних консультацій з експертами та президентом Асоціації анестезіологів України Сергієм Дубровим потреби в таких апаратах не виявлено", – йдеться у повідомленні.

У МОЗ також підкреслили, що експертна думка українських лікарів-анестезіологів є найважливішим критерієм для впровадження чи придбання тої чи іншої продукції.

Довідка УНІАН. Асоціація анестезіологів України у відкритому листі від 15 травня закликала Міністерство охорони здоров’я припинити спекуляції на темі придбання апаратів штучної вентиляції легень та забезпечувати лікарні якісними апаратами.

Зокрема, у листі зазначається, що апарати ШВЛ від компанії "Новатор", яка отримала дозвіл МОЗ на виробництво, виготовляються на базі ручного дихального мішка «Амбу».

"Проте будь-який анестезіолог розуміє, що вентиляція мішком «Амбу» можлива лише на короткий час при проведенні заходів реанімації пацієнта із зупинкою дихання. Адекватна вентиляція пацієнта неможлива без наявності сучасних режимів з контролем за об’ємом або тиском та синхронізації апарату з пацієнтом", - йдеться у листі.

Читайте також: