AstraZeneca - Британія виявила ще 30 випадків тромбозу / REUTERS

Британський регулятор підтвердив ще 30 випадків утворення тромбів після щеплення вакциною від коронавірусу AstraZeneca.

Про це пише Reuters.

Читайте такожСтепанов розповів, які мутовані штами коронавірусу поширені в Україні

Відео дня

У четвер зареєстрували ще 22 повідомлення про тромбоз церебральних венозних синусів головного мозку і ще 8 інших випадків згортання, пов’язаних з низьким рівнем тромбоцитів з 18,1 мільйона введених доз.

Агентство з регулювання лікзасобів і товарів медичного призначення заявило, що не отримувало таких повідомлень про утворення кров’яних згустків після застосування вакцини BioNTech SE і Pfizer Inc.

При цьому експерти досі вважають, що переваги вакцини у запобіганні коронавірусу перевищують будь-який можливий ризик утворення тромбів.

Проблеми з вакциною від коронавірусу AstraZeneca

  • Влада Данії на два тижні призупинила вакцинацію від COVID-19 препаратом AstraZeneca, причиною стало утворення тромбів у щеплених.
  • Також вакцинацію препаратом AstraZeneca призупинила Австрія: там розслідується випадок смерті пацієнта через порушення згортання крові.
  • З метою безпеки припинили використовувати препарат Норвегія, Італія та Ісландія. EMA вважає, що використання вакцини можна продовжувати.
  • Таїланд призупинив вакцинацію препаратом AstraZeneca через інформацію про тромби. У МОЗ країни відзначили, що їхня партія вакцин AstraZeneca відрізняється від європейської.