Медик заявила, що вакцина БЦЖ сама по собі практично не працює / фото УНІАН

На коронавірус щеплення не мають жодного впливу, але в період пандемії необхідно дотримуватися їхнього графіку, щоб уникнути небезпечних наслідків мікс-інфекцій.

"Щеплення абсолютно жодної допомоги в боротьбі з коронавірусом не надають, проте дитина може хворіти на кір і коронавірус водночас, і тоді це жах", – розповіла лікарка-педіатр Ганна Горбань, передає «Обозреватель».

Читайте такожУкраїнські фахівці наголошують, що планову вакцинацію не потрібно припиняти під час пандемії COVID-19

Відео дня

За її словами, вітрянка, кір та інші інфекції, як і раніше, є загрозою для нещепленого організму. "Небезпека кору існує тоді, коли люди не щепляться. Тому і повертаються до вакцинації навіть у період коронавірусу – щоб захистити від можливих епідемій, які називаються контрольованими. Кір відноситься до контрольованої інфекції", – пояснила медичка.

"Аби ми менше втрачали людей від мікс-інфекцій, від інших інфекцій на тлі коронавірусу, який може мати важкий перебіг, на сьогодні існує загальна рекомендація – дотримуватися щеплень", – підкреслила вона.

Лікарка також прокоментувала припущення про ефективність протитуберкульозного щеплення БЦЖ в боротьбі з коронавірусом. "Вакцина БЦЖ сама по собі практично не працює. Вона була знята з вакцинації в усьому світі не тому, що погана. Вона не змінювалася десятками років, а туберкульозна паличка змінювалася. До коронавірусу це щеплення не має жодного відношення", – сказала педіатр.

Відтак звичайного графіку дитячих щеплень ніхто не скасовував. Від коронавірусу не захистять, але від багатьох інших недуг вбережуть.

Як повідомляв УНІАН, в березні група американських вчених зробила припущення, що вакцинація БЦЖ дає організму певні переваги в боротьбі з COVID-19.