Безкоштовний тест на коронавірус - поліцейська розповіла про проблеми  / Фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Поліцейська з Дніпра більш ніж тиждень не змогла здати тест на COVID-19 у профільних лікарнях, поки не з’явилися ускладнення, спричинені вірусом.

Своїм досвідом боротьби з недугою Людмила Копиленко поділилася у Facebook.

Читайте такожУ Києві за добу коронавірусом інфікувались майже 600 людей, 23 пацієнти померли

Відео дня

За словами жінки, вона вирушила до медиків одразу, як відчула симптоми COVID-19: підвищення температури, утруднене дихання і втрата запаху. Та направлення на безкоштовний ПЛР-тест їй не дали.

У важкому стані жінка пролежала ще кілька днів та відмовилася від приймання антибіотиків, хоч на цьому наполягали медики, які заявили, що у хворої – звичайна застуда.

Коли ж Копиленко здала тест на COVID-19, про підтверджене інфікування її ніхто не попередив, поки не дізналася про результати на черговому прийомі у лікаря.

«Списки пацієнтів з ознаками COVID-19 направляються у якесь з профільних управлінь, і там обирають тих, кому тест необхідний. У мене його отримати не було шансів, оскільки я не задихалася. У мене була «легка форма». Слідуючи логіці, я розуміла, що якщо не доб’юся направлення у відомчу поліклініку, то мені доведеться робити тест за гроші», – написала жінка.

Вона додала, що коли скаржилася на погіршення самопочуття, їй рекомендували викликати бригаду медиків, а ті вже вирішують, чи госпіталізувати пацієнта.

Весь час Копиленко консультувалася зі своїм сімейним лікарем.

Коронавірус в Україні: новини 21 жовтня