В Україні завершили випробування препарату для лікування COVID-19 і включили його до протоколу лікування

Випробування продемонстрували, що лікарський засіб «Біовен» значно полегшує перебіг коронавірусної хвороби.

Українська фармацевтична компанія «Біофарма» завершила клінічні випробування препарату «Біовен» для лікування пневмонії, викликаною вірусом SARS-CoV-2.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова ради директорів компанії Костянтин Єфименко.

Читайте також"Ремдесивір" почали розподіляти по лікарнях областей – Степанов

«Біофарма» завершила клінічні випробування нашого препарату «Біовен» (імуноглобулін). Клінічні дослідження розпочато в травні, рандомізовано 66 пацієнтів із тяжким перебігом хвороби, до дослідження залучено 9 баз. Дослідження завершено в жовтні», - написав він.

За словами Єфименка, використання «Біовену», в комплексній терапії пневмонії, викликаної SARS-CoV-2-Covid19, у порівнянні з стандартною терапією, дозволяє досягнути статистично достовірних переваг. Зокрема, скорочення летальності - у чотири рази (з 23,6% до 6,25%), скорочення середнього часу до настання покращення - з 9 до 5 днів, скорочення часу необхідності в госпіталізації в умовах стаціонару - на 3-5 днів.

Керівник компанії зазначив, що на сьогодні в світі триває 18 клінічних досліджень імуноглобуліну. Всі вони розпочаті глобальними міжнародними компаніями, переважно у США та Західній Європі, проте «Біофарма» - перша компанія, яка розпочала клінічні дослідження, і перша, яка їх завершила.

За даними Єфименка, вчора «Біовен» було включено до протоколу лікування COVID-19.

Лікування коронавірусу в Україні: що відомо