Британський посол прокоментувала ефективність вакцини, якою щеплюють в Україні / REUTERS

Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мелінда Сіммонс заявила, що вакцини CoviShield і Oxford-AstraZeneca від COVID-19 є ідентичними.

Про це Сіммонс повідомила у Twitter.

Читайте такожІнфекціоніст назвав умову припинення епідемії коронавірусу в Україні

Відео дня

«Вакцини: фактчек. Вакцина від COVID-19 CoviShield і вакцина Oxford-AstraZeneca AZD1222 є ідентичними. CoviShield – це ліцензійна назва AZD1222, виробленої в Індії», - зазначила вона.

За словами дипломатки, будь-яке припущення, що вакцина CoviShield, що використовується в Україні, відрізняється за формулою з Oxford-AstraZeneca, є «категорично неправильним».

Вакцинація в Україні

  • 22 лютого МОЗ зареєструвало вакцину від COVID-19, яку розробили компанії Oxford і AstraZeneca (торговельна назва CoviShield). Її для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я. Також дозвіл на її використання надали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.
  • 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини CoviShield, вироблена в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca.
  • 24 лютого в Україні розпочалася вакцинація медичних працівників.
  • МОЗ внесло зміни в національний план вакцинації, щоб публічні особи могли зробити щеплення від COVID-19 поза чергою для популяризації вакцинальної кампанії.
  • 1 березня у Києві щеплення від коронавірусу вакциною CoviShield зробили міністру охорони здоров’я Максиму Степанову, а 2 березня – президенту України Володимиру Зеленському під час його перебування на Донбасі.