Ілюстрація REUTERS

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль не виключив можливості перегляду вимоги щодо кількості прихожан під час богослужінь у храмах.

Про це він заявив на першій зустрічі з главами церков та релігійних організацій – членів Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, про це повідомили у Департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів.

Читайте такожКарантин в Україні: чи скасують з 22 червня, умови та критерії

Відео дня

Шмигаль запевнив, що уряд прагне «створити всі можливі у теперішніх обставинах умови для якнайповнішого здійснення відповідних обрядів та богослужінь».

У свою чергу, йдеться у повідомленні, представники релігійних організацій надали уряду ряд пропозицій щодо послаблення карантинних обмежень для релігійних організацій, спрощення оформлення гуманітарної допомоги тощо. «Денис Шмигаль погодився з думкою щодо можливості перегляду в бік зменшення вимоги про кількість присутніх під час релігійних заходах», - йдеться у повідомленні.

«Сподіваюся ми будемо і далі пом’якшувати умови по мірі того, як буде знижуватися захворюваність. Ми дійсно хочемо, щоб наш карантин був адаптивний і ефективний, і ми повернулися до звичного життя», - зазначив прем’єр-міністр.

Читайте такожПЦУ поступово поновлює богослужіння за участю прихожан в храмах

У свою чергу міністр соціальної політики Марина Лазебна на прохання представників Церков спростити оформлення гуманітарних вантажів повідомила, що на час пандемії Мінсоцполітики уже спростило процедуру визнання вантажів як гуманітарних, що дало можливість робити це за один день, а на майбутнє в Міністерстві хочуть зробити цей процес автоматичним.

Голова уряду підтримав ініціативу проводити такі зустрічі один раз на квартал.