Минулого тижня міськвиконком Черкас послабив карантин / фото УНІАН

Допит черкаських чиновників через передчасне пом'якшення карантину в місті, який мав відбутися сьогодні, 4 травня, скасували.

Про скасування допиту підтвердили в управлінні поліції області. Мовляв аби уникнути масового зібрання людей, вирішили провести зустріч посадовців мерії зі слідчими вже після карантину, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте також"Великий гіпермаркет нічим не відрізняється від маленького магазину": мер Черкас відповів на погрози Авакова (відео)

Йдеться, про кримінальну справу, яку поліцейські відкрили минулого тижня після того, як міськрада Черкас попри рішення уряду вирішила послабити карантинні заходи, за умови дотримання заходів індивідуального захисту. Зокрема, дозволили працювати не лише продуктовим крамницям, а й тим, що продають будматеріали, канцтовари та квіти. Майстерням з ремонту одягу, салонам краси, ринкам та терасам ресторанів. Також можна відвідувати парки, спортмайданчики та атракціони.

Таке рішення черкаські посадовці пояснили проханнями від підприємців, які через карантин можуть лишитися бізнесу, а у міністерстві охорони здоров'я сказали що таке послаблення карантину може призвести до катастрофи.

Як повідомляв УНІАН, з 30 квітня міськвиконком Черкас пом’якшив карантинні обмеження. На такий крок влада пішла після численних звернень підприємців, які через карантин виявилися на грані виживання.

Міський голова Черкас Бондаренко заявив, що у місті немає жодної загрози спалаху коронавірусу.

1 травня поліція розпочала кримінальне провадження через пом'якшення владою Черкас карантинних заходів.

Читайте також"Полум'яний привіт особисто від президента": Зеленський відреагував на пом'якшення карантину в Черкасах

Того ж дня на своїй сторінці у Facebook Бондаренко оприлюднив фото з СМС-повідомленнями, в яких його попереджають про арешт, якщо він "не заспокоїть свої таланти". Мер Черкас стверджує, що це повідомлення нібито надіслав йому перший заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов.

2 травня, в Офісі президента спростували твердження Бондаренка про те, що Трофімов нібито надсилав йому СМС-повідомлення. Разом з тим в Офісі президента наголосили, що дії мера та міськвиконкому Черкас мають одержати належну юридичну оцінку.

У суботньому зверненні Бондаренко попередив президента України Володимира Зеленського, що місто чинитиме опір у разі переслідування за рішення пом'якшити карантин у Черкасах, запроваджений з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби.