В Україні росте кількість хворих на коронавірус \ фото УНІАН

До «червоної» зони епідемічної небезпеки за рівнем поширення COVID-19 потрапили Чернівецька, Івано-Франківська та Житомирська області.

Читайте такожУ Чернівцях підприємці протестують проти обмежень «червоної» зони (фото)Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

У «помаранчевій» зоні – Вінницька, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Рівненька та Тернопільська області, у «жовтій» – Київ.

Відео дня

На території Житомирської області з 3 березня буде встановлено «червоний» рівень епіднебезпеки. Як повідомляє прес-служба уряду, відповідне рішення прийнято під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«З 00 години 00 хвилин 3 березня 2021 року на території Житомирської області діятиме «червоний» рівень епідемічної небезпеки», - йдеться у повідомленні.

За словами заступника міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, підставою прийняття даного рішення є погіршення епідемічної ситуації в регіоні.

«У Житомирській області зафіксовано уже впродовж трьох днів зростання індикаторів, які встановлені постановою Кабінету міністрів. Зокрема, рівень госпіталізації перевищує показник у 60 осіб на 100 тисяч населення та коефіцієнт виявлення інфікування перевищує цільовий показник у 20%. Тому у нас є всі підстави у даній області встановити «червоний» рівень епідемічної небезпеки», - підкреслив Ляшко і додав, що за останній тиждень кількість госпіталізованих до «ковідних» лікарень регіону зросла на 61%.

Також він проінформував, що проводиться робота з регіонами, де спостерігається зростання рівня захворюваності, щодо контролю ситуації та з метою запобігти погіршенню епідемічної ситуації.

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко підтримав рішення комісії. При цьому він запевнив: «Ситуація в області контрольована, у нас достатньо ліжок, достатньо кисню».

Карантин в Україні

17 лютого Кабінет міністрів продовжив дію карантину в Україні до 30 квітня 2021 року та встановив його адаптивну модель з чотирма рівнями епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України буде продовжено режим надзвичайної ситуації до 30 квітня і встановлено в цілому в країні або на території окремих регіонів «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівні епідемічної небезпеки.