Чи загрожує Україні четверта хвиля коронавірусу / УНІАН

Коронавірусна статистика по Чернівецькій області свідчить про початок четверної хвилі епідемії, заявила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

Читайте також"Третя хвиля б'є рекорди": у Дніпрі рятують п'ятьох "коронавірусних" пацієнтів зі 100% ураженням легень

"Ситуація абсолютно не йде на покращення. Мені здається, що це четверта хвиля, бо багато хто говорить про третю хвилю коронавірусу. Ми за показниками бачимо, що в області це фактично четверта хвиля. Вона є найсерйознішою. І мені, здається, що вірус настільки мутує... І якщо зараз суспільство достатньо серйозно не зверне увагу на імунізацію, то всі науковці кажуть, що вірус має таку можливість набувати нових ознак і ставати все агресивнішим", - заявила посадовиця під час прямого ефіру у Facebook.

Відео дня

Гусак також вказала, що наразі вірус поводить себе зовсім по-іншому - про це кажуть як лікарі, так і ті, хто перехворів. В деяких лікарнях на Буковині - складана ситуація із заповненістю, тож в області продовжують розгортати місця для хворих на COVID-19. 

Червона зона карантину в Україні

  • Міністерство охорони здоров'я оновило епідемічне зонування: до «червоної» зони карантину потрапила ще одна область – Чернігівська.
  • Станом на сьогодні в Україні всього 11 регіонів з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки.