Лікар оцінив небезпеку на пляжах / фото УНІАН

Пляжі стають розсадником коронавірусу, якщо на них скупчення людей.

Ризик заразитися коронавірусом на пляжі мінімальний у разі, якщо люди дотримуються дистанції в кілька метрів. Про це розповів кандидат медичних наук, лікар-імунолог Борис Донський, передає «Обозреватель».

Читайте такожВ Україні за добу різко зросла кількість інфікованих коронавірусом, померло 23 людини

Відео дня

"Якщо на кожному квадратному метрі по людині, то тоді пляжі дійсно можуть стати розсадниками і джерелом небезпеки. Але якщо люди на пляжах будуть дотримуватися певної дистанції в кілька метрів, то я не думаю, що це небезпечно. Порівняно з метро або іншим громадським транспортом це небо й земля з позиції ризику", – підкреслив медик.

Він пояснив, наскільки небезпечна річкова або морська вода, якщо на неї, наприклад, кашлянув хворий на коронавірус. За його словами, ризик заразитися мінімальний. "Важко уявити, яку кількість слизу людина повинна виділити в воду, щоб ця вода стала реально небезпечною для іншої людини, принаймні, яка її не п'є. Розведення досить активно знижує концентрацію вірусу", – запевнив медик.

19 червня мер Києва Віталій Кличко заявив про те, що в столиці відкрили міські пляжі. "Цього року паспорти готовності отримали 12 пляжів і 20 зон відпочинку без купання", – повідомив він.