Чи закриють школи в Україні / REUTERS

Рішення про переведення шкіл на дистанційне навчання після осінніх канікул буде залежати від ситуації з епідемією в конкретному регіоні.

Читайте такожУ Києві за минулу добу коронавірус підхопили 196 людей, 6 інфікованих померли

Про це в коментарі "РБК-Україна" розповів в. о. гендиректора Центру громадського здоров'я МОЗ України Ігор Кузін.

Відео дня

"Тут ситуація залежатиме від того, в якому регіоні чи районі знаходиться школа, тому що сама ідеологія адаптивного карантину полягає в тому, щоб застосовувати різні підходи до різних територій", - зазначив він.

За словами посадовця, в деяких регіонах ситуація з коронавірусом склалася таким чином, що відстежити контактних осіб дуже важко.

"Є також області, де ситуація керована або поодинокі випадки тільки. Тому в тих регіонах, які знаходяться в помаранчевій або червоній зоні, там можливо будуть ставити питання про дистанційне навчання (після канікул, - ред.)", - сказав Кузін.

Коли осінні канікули в Україні

  • Міністерство освіти і науки рекомендуватиме закладам загальної середньої освіти (незалежно від кольору карантинної території) встановити канікули з 15 по 30 жовтня включно.
  • Перенесення канікул на більш ранні числа спрямоване на стримування поширення коронавірусу.
  • Президент Володимир Зеленський підтримує пропозиції раніше почати осінні канікули в школах і посилити нагляд за дотриманням карантинних заходів у публічних місцях.