Covishield - ціну закупленої вакцини не розголошуватимуть: причини / фото REUTERS

Компанія-посередник Crown Agents, якій МОЗ доручило закуповувати вакцини від коронавірусу замість державного підприємства «Медичні закупівлі», не буде розголошувати суму, у яку обійдеться від COVID-19 Oxford/AstraZeneca (Covishield) індійського виробництва.

Читайте такожВ Україні зареєстрували вакцину Pfizer

Про це на брифінгу повідомила директорка компанії Crown Agents Тетяна Коротченко.

Відео дня

За її словами, був підписаний договір про нерозголошення ціни. Лише зауважила: «Ми зробимо усе можливе, щоб Україна отримала кращу ціну».

Також вона додала, що вартість відповідатиме задекларованій розробником ціні.

Вакцина від коронавірусу: що відомо

  • Вранці 23 лютого Україна отримала першу партію вакцин проти коронавірусу. З аеропорту Бориспіль вже розвантажують 500 тисяч доз вакцин від компанії AstraZeneca індійського виробництва.
  • 22 лютого Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало вакцину від COVID-19 Oxford/AstraZeneca (Covishield) для екстреного медичного застосування.
  • Вакцина розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.