Найближчим часом Україна очікує від Індії перший транш вакцини / фото посольство Індії

Індія поставить в Україну 500 тисяч доз вакцин проти коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це повідомляє прес-служби посольства Індії в Україні на сторінці у Facebook.

Найближчим часом Україна очікує від Індії перший транш вакцини проти коронавірусу Covishield виробника Serum Institute India.

"Ці вакцини дозволять Україні розпочати кампанію загальної вакцинації по всій країні", - зазначили в посольстві.

фото посольство Індії

У посольстві підкреслюють, що Україна стане однією з перших країн, яка отримає індійську вакцину. Згодом очікується поставка більшої кількості вакцин з Індії в міру нарощування виробництва.

"Це допоможе не тільки забезпечити благополуччя, а й відновити багато секторів економіки, які сильно постраждали через COVID-19, і повернути кошти до існування тисячам людей", - зазначили в посольстві Індії.

Читайте такожСпалах COVID-19 на Прикарпатті: на в'їздах екстрено встановлюють блокпости, розгортають госпіталь

Що таке вакцина Covishield

  • Розробник технології вакцини Covishield на аденовірусному векторі – Оксфордський університет і компанія AstraZeneca. Covishield - це та ж "Оксфордська" вакцина, яку для локального індійського ринку випускає SII.
  • Вона вводиться внутрішньом'язово двома дозами з інтервалами у 28 днів.
  • В кінці 2020 року "Оксфордська" вакцина була схвалена до застосування в Британії та Аргентині.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні: що відомо

  • Впродовж останніх тижнів представники МОЗ заявляли, що вакцинація проти коронавірусу в Україні розпочнеться від 15 лютого. Але ще тоді попереджали, що можливі затримки.
  • У понеділок 15 лютого Степанов заявив, що "вакцина трошки затримується" і її варто очікувати 16 – 17 лютого. При цьому міністр запевнив, що процес відвантаження першої партії вакцин в Україну вже розпочався.
  • Очільник МОЗ заявив, що дату 15 лютого він називав ґрунтуючись на інформації про постачання вакцин. Але нині "виникли певні технічні проблеми логістичного характеру".
  • Тепер Максим Степанов розраховує, що вакцинація розпочнеться до кінця тижня.
  • Нагадаємо, що до кінця 2021 року Україна має отримати майже 2 мільйони доз вакцини Sinovac, 2 мільйони доз AstraZeneca і 10 мільйонів доз Novavax.