Ілюстрація / REUTERS

Міністерство охорони здоров’я включило до національного протоколу лікування COVID-19 ще препарат – дексаметазон.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте такожУкраїна може відмовитись від використання гідроксихлорохіну для лікування COVID-19 (відео)

Відео дня

Міністр зазначив, що вчора, 24 червня, під його головуванням відбулось засідання робочої групи щодо оновлення стандартів з надання медичної допомоги при COVID-19 за участі провідних фахівців, лікарів.

За словами Степанова, було розглянуто питання про внесення до протоколу лікування коронавірусної хвороби додаткових лікарських засобів. Рішення грунтується на досвіді лікування COVID-19 в Україні, клінічних випробуваннях та досвіді інших країн.

«Такий препарат як дексаметазон - було прийнято рішення про внесення його до нашого клінічного протоколу, в який спосіб лікувати та як застосовувати», - повідомив Степанов.

Як повідомляв УІНАН, в Україні станом на ранок 25 червня зареєстровано понад 40 тис. лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них більш як 1 тис. летальних, 17 тис. 758 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 994 нові випадки.

22 червня гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що дексаметазон – це перші ліки, які, як доведено, знижують ризик смерті у хворих на COVID-19.