У Дніпрі на День міста влаштували видовищний концерт класичної музики просто неба / фото nashemisto.dp.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов обурений масштабним святкуванням дня міста у Дніпрі в період пандемії коронавірусу.

Читайте такожБез дистанції та масок: в Одесі в розпал епідемії десятки тисяч людей зібралися на святковому концерті (фоторепортаж)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу.

Відео дня

«Коли сьогодні зранку я побачив світлини з дня святкування Дня міста Дніпра, на якому зібралися, мабуть, десятки тисяч людей, в мене з`явилось запитання до місцевої влади», — зауважив Степанов.

Міністр наголосив, що під час масового скупчення людей ризик спалаху хвороби зростає, а тому проведення масштабних концертів є ризикованим.

«Знаючи вас (місцеву владу Дніпра - УНІАН), я точно знаю, що ви усвідомлюєте, що таке COVID-19, ви усвідомлюєте, які ризики становить ця хвороба. Я розумію, що зараз у вас відбуваються політичні процеси, які йдуть по всій країні. Але так свідомо почати проводити концерти. Я навіть не кажу, що вони заборонені постановою Кабміну», — додав міністр.

Голова МОЗ нагадав, що на сьогодні проведення масових заходів заборонено постановою Кабінету міністрів.

«Навіть декілька людей, які мають коронавірусну хворобу на святкуванні, можуть інфікувати сотні або тисячі, що вже скоро ми можемо побачити», — зазначив Степанов.

Довідка УНІАН. 12-13 вересня у Дніпрі святкують День міста. В рамках святкувань відбулися масові заходи, зокрема, концерт класичної музики.

Музичні твори виконували симфонічний оркестр Festival, духовий оркестр Дніпропетровської академії музики ім. Глінки та київська вокальна джаз-група Mansound.

У Дніпрі натовп зібрався на концерті в честь дня міста / nashemisto.dp.ua

Коронавірус в Україні: дані за станом на 13 вересня

  • В Україні за минулу добу виявлено 2 тис. 476 нових випадків COVID-19, 30 осіб померли.
  • У Дніпропетровській області на сьогодні 3262 людини інфіковані COVID-19, 86 - за останню добу.
  • У Дніпрі станом на ранок 13 вересня офіційно зафіксовано 1 915 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Про це повідомляє Карантин. ДНІПРО. Згідно з даними департаменту охорони здоров'я Дніпровського міськради, на ранок 13 вересня зафіксовано 24 нових випадки коронавірусу. 1 243 людини одужали. На лікуванні перебувають 672 людини: на стаціонарі - 233 пацієнтів, лікуються амбулаторно - 439 хворих. У важкому стані перебувають 9 осіб. З них на апараті ШВЛ - 1. Летальних випадків 34.