Комаровський розповів, як правильно користуватися антисептиком / фото ua.depositphotos.com

Український лікар і телеведучий Євген Комаровський у новому випуску свого YouTube розповів про головні помилки у використанні санітайзера.

«Коли ми використовуємо санітайзер і пшикаємо його на руки, то контакт з рукою повинен бути не менше 30 секунд. Тобто пшикнути і взятися за щось - це неправильно... Ну, і природно, спирт має торкнутися всієї поверхні руки. Якщо ви між пальців не попшикали, то ви руку не продезінфікували», - зазначив лікар.

Читайте такожКомаровський порадив забути про антисептик, який не пахне спиртом (відео)

Комаровський також прокоментував антисептики, які випускають у вигляді розпилювача: «Хотів би звернути увагу ще на одну цифру — це цифра 3 мілілітри. Для того, щоб обробити руки повністю, необхідно 3 мл рідини. Якщо санітайзера на руки потрапить менше, то час, протягом якого він випарується, буде менш як 30 секунд і він не спрацює, або у вас просто не вистачить кількості, щоб обробити всі руки. Саме тому будь-яка пшикалка, навіть найкращий санітайзер, не працює».

Лікар пояснив, що ефективніше ті засоби, які випускаються в пляшечках: «Я провів експеримент. Виявилося, для того, щоб отримати 3 мл рідини, треба пшикати 27 разів, чого ніхто ніколи не стане робити. Тому нормальні санітайзери випускаються в пляшечках, ви не пшикаєте, а саме наливаєте приблизно повну долоньку, ось тоді вам точно вистачить на всю руку».

Раніше УНІАН писав, що Комаровський пояснив, чи рятують рукавички від коронавірусу.


Читайте також: