Доктор Комаровський розповів, коли почнеться збільшення заражень на коронавірус / фото УНІАН

Доктор Комаровський заявив, що підвищення захворюваності коронавірусом в Україні слід чекати восени, коли почнеться опалювальний сезон.

Про це він заявив під час прямого ефіру, коли відповідав на запитання користувачів мережі на YouTube

За його словами, інфекція почне прогресувати в середині жовтня. 

Читайте такожЩо робити, якщо в офісі виявили хворого з коронавірусом: поради МОЗ

Як тільки ми закриємося в приміщеннях, як тільки включать опалення, припинимо провітрювати і закриємо вікна, - сказав Комаровський.

"Я не сумніваюся, що різке зростання захворюваності коронавірусу відбудеться, скоріш за все, з середини жовтня. Проте, це відбудеться не через ігнорування заходів, а тому що ми, традиційно, протягу боїмося більше, ніж коронавірусу", - заявив Комаровський.

Педіатр зазначив, що не всі країни зможуть відновити суворий карантин, та вони мають забезпечити своїм громадянам належний захист здоров'я.

Комаровський переконаний, що зараз треба підвищувати кваліфікацію всього медперсоналу й підтримувати їх, бо саме медики, ризикуючи життям, борються з коронавірусом в країні.

Крім того, доктор Комаровський вважає, що повторне зараження - це "фокуси тестування", бо якщо людина один раз перехворіла, то вдруге це малоймовірно, або ж хвороба мине легко.

Коронавірус в Україні:

Від учора в Україні зафіксували 3 565 випадків зараження коронавірусною інфекцією SARS-CoV-2. Тож станом на 25 вересня загальна кількість виявлених хворих складає 191 671.

Це вдруге, коли в країні зафіксували понад 3,5 тисячі випадків коронавірусу. Більше виявлених захворювань було лише 17 вересня - тоді захворіли 3584 людини.