Під час пандемії COVID-19 проблемою №2 стало зростання домашнього насильства / фото ua.depositphotos.com

Президент Володимир Зеленський заявив, що під час пандемії COVID-19 другою проблемою в Україні після самої коронавірусної хвороби стало зростання рівня домашнього насильства.

Читайте такожУ Києві відкрили "кризову кімнату" для жертв сімейного насилля (фоторепортаж)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на зустрічі з представниками громадських організацій щодо реалізації державної політики із запобігання та протидії домашньому насильству. Трансляція заходу велась на сторінці Офісу президента у Facebook.

За словами глави держави, ця зустріч є своєрідним підсумком спільної роботи Офісу президента України, уряду, громадських організацій та міжнародних експертів.

«Результат такої важливої роботи – це проект указу про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства», - додав він та висловив вдячність всім, хто долучився до підготовки проукту, адже це «дуже важлива і болюча тема».

«В умовах пандемії COVID-19 темою №2 після самого вірусу стало зростання домашнього насильства. Як приклад – тільки за перші півроку поліція отримала майже вдвічі більше звернень щодо домашнього насильства, ніж в минулому півріччі», - наголосив президент.

Зеленський підкреслив, що вкрай важливим є підвищення довіри людей до відповідних служб, які покликані допомагати людині.

«Така довіра буде збільшуватись тоді, коли на кожне звернення буде оперативна та адекватна реакція. Людина має бути впевнена, що їй справді допоможуть, а не створять нові проблеми», - додав він.

Наприкінці свого виступу президент підписав указ про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства.

Домашнє насильство: новини на тему