Не всі медики вчасно отримали зарплати / УНІАН

Затримка з виплатою надбавок медичним працівникам, які протидіють COVID-19 за березень пов’язана з бюрократичними перешкодами.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це заявив прем’єр міністр Денис Шмигаль під час селекторної наради під головуванням президента України Володимира Зеленського щодо запобігання поширенню коронавірусу.

Зазначається, що президент зробив зауваження щодо затримки надбавок за березень медикам, які працюють з хворими на COVID-19.

Відео дня

Читайте також"Як у прокурора": Степанов назвав розмір зарплати, яку повинні отримувати українські лікарі

«Очільник уряду Денис Шмигаль пояснив, що гроші були спрямовані в регіони, однак місцева влада керувалася не цьогорічною постановою Кабінету міністрів, а документом Міністерства соціальної політики від 2003 року. Тому попри наявність коштів у регіонах виплатити їх не вдалося. Цього тижня уряд шукатиме рішення для того, щоб ці фінансові ресурси були видані медикам», - йдеться у повідомленні.

Шмигаль зазначив, що квітневі виплати відбуватимуться через Національну службу здоров’я України, а тому тут проблем не має бути.

Зеленський наголосив, що гроші за березень мають бути обов’язково виплачені.

«Бюрократія, звісно, часто є перешкодою, але в цьому випадку не можна дозволити керуватися старими правилами в умовах нових викликів. Доплати мають отримати всі, хто цього заслужив. Якомога швидше», - заявив Зеленський.

Читайте такожПолетять крісла: Зеленський пригрозив головам ОДА позбавленням зарплат і посад через затримку виплат медикам

Також зазначається, що главі держави доповіли про готовність лікарень до прийняття недужих та останню статистику щодо поширення інфекції й повідомили, що рівень смертності від COVID-19 в Україні невисокий - 2,6%.

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2020 рік, необхідні для боротьби з COVID-19.

14 квітня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що кошти з Фонду боротьби з COVID-19 підуть на доплати медпрацівникам, придбання медичного обладнання та медпрепаратів, які використовуються для лікування хворих на COVID-19.

Читайте такожШмигаль назвав умову, за якої наступний етап послаблень карантину настане швидше

24 квітня Кабінет міністрів затвердив рішення про доплати медикам, які лікують хворих на COVID-19, у розмірі до 300% заробітної плати.

6 травня на засіданні уряду у відповідь на звинувачення в тому, що багато медпрацівників не отримали обіцяні владою доплати Степанов заявив, що проблема виникла через дії обласної влади. За його словами, на місця було спрямовано медичну субвенцію за березень у розмірі 905 млн грн. При цьому підвищені оклади необхідно було виплатити 5 тис. 435 медикам, задіяним у боротьбі з COVID-19, - на це необхідно 181,661 млн грн. Тобто коштів вистачало, проте місцева влада почала шукати приводи, щоб ці гроші не виплачувати.

Читайте також: