Зеленський вважає, що в Україні вже почалася друга хвиля епідемії / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Президент Володимир Зеленський заявляє, що по 3 тис. хворих на COVID-19 на день в Україні – це і є друга хвиля захворюваності.

Читайте такожСитуація з коронавірусом в Україні та світі: найважливіше за 24 вересня

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільній з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою прес-конференції у Братиславі. Захід транслював Офіс президента України у Facebook.

Відео дня

«Зростає кількість захворівших, тому у нас дійсно на сьогодні заборонений в’їзд закордонним громадянам. Я думаю, що це правильне рішення. У нас таке рішення було, коли у нас починалась перша хвиля – ми змогли її зупинити. Тоді на 40 млн громадян у нас було до 300 захворівших людей», - заявив Зеленський.

«Сьогодні ми маємо 3 тисячі захворівших на день. На жаль, це і є друга хвиля в Україні. Ми не можемо ризикувати як українцями, так і громадянами з інших країн, які прибувають в Україну», - зауважив він.

За словами президента, як тільки в Україні стабілізується ситуація із захворюваністю, обов’язково будуть відкриті кордони для іноземних громадян.

Свіжа статистика щодо коронавірусу в Україні

В Україні на ранок 24 вересня зареєстровано 188 тис. 106 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 тис. 757 летальних, 83 тис. 458 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 3 тис. 372 нові випадки.

Адаптивний карантин в Україні