Степанов повідомив, що тільки 6% наявних в лікарнях першої хвилі апаратів ШВЛ зараз використовується для лікування хворих на COVID-19 / фото gre4ka.info

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про забезпечення українських лікарень медичними засобами на випадок другої хвилі коронавірусу. За його словами, держава моніторить ситуацію.

Зокрема, на сьогодні лише близько 6%, або 170 із 2,7 тисяч, наявних в лікарнях першої хвилі апаратів штучної вентиляції легень використовується для лікування хворих на коронавірусну хворобу. Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав на брифінгу.

«Якщо говорити про лікарні першої хвилі, то загальна кількість апаратів ШВЛ, яка там встановлена, становить близько 2 тисяч 700 апаратів. Зараз вони не дуже зайняті, загалом із цієї кількості 170 апаратів ШВЛ зайнято», - поінформував міністр.

Відео дня

Окрім цього, Степанов повідомив, що за останні чотири місяці у лікарнях зросла кількість апаратів ШВЛ.

«Звичайно, у нас кількість апаратів штучної вентиляції легень дуже сильно зросла. За останні чотири місяці, з початку пандемії в Україні, майже плюс 900 апаратів ШВЛ, які були встановлені в лікарнях по всій країні, у тому числі в лікарнях першої хвилі», - сказав міністр.

Також Степанов повідомив, що МОЗ постійно моніторить ситуацію, щоб всі лікарні були повністю забезпечені всіма лікарськими засобами, необхідними для лікування від COVID-19.

Читайте такожВ Україні випробовують декілька препаратів проти СOVID-19 – МОЗ

Степанов вкотре закликав українців дотримуватися карантинних рекомендацій у час пандемії COVID-19.

«Не треба робити багато. Просто треба дотримуватися тих рекомендацій і правил, які встановлені в Україні. Це користування маскою, коли ви заходите в будь-яке приміщення, перебуваєте в транспорті, коли ви заходите в ліфт», - сказав він.

Також Степанов закликав українців дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра та обробляти руки антисептиком.

Як повідомляв УНІАН, в Україні за минулу добу зареєстровано 1 106 нових випадків COVID-19.