Ілюстрація REUTERS

В Україну з Майамі прибув літак з 259 українцями.

Про це повідомляє Hromadske.

Читайте такожУкраїна відновлює спецрейси для евакуації українців з-за кордону - Криклій

Відео дня

Це перший рейс після відновлення евакуації українців на літаках з-за кордону. Літак приземлився о 22:00. Всі пасажири літака повинні пройти або обов'язкову обсервацію, або самоізоляцію в будинку протягом 14 діб.

На літаку з Майамі прибули українці з багатьох штатів США. У аеропорту зібралися рідні і близькі пасажирів, проте в сам термінал нікого не пускають. Більшість з них — батьки дітей, які поїхали в США за програмою Future Leaders Exchange Program.

Всього на літаку було 119 дітей з цієї програми, вони поїхали до США, щоб жити там в інших сім'ях і вчитися в Америці протягом року, але через епідемію повернулися раніше.

Як повідомляв УНІАН, 26 квітня Міністерство інфраструктури анонсувало відновлення низки спеціальних рейсів в Україну з різних країн світу, щоб українці, які перебувають за кордоном і хочуть повернутися додому, мали таку можливість.

Міста, з яких плануються рейси: Маямі, Гельсінки, Неаполь, Стокгольм, Єреван, Париж, Ніцца, Софія, Ларнака, Тель-Авів, Амстердам, Дюссельдорф, Цюріх, Лісабон, Женева, Дубай, Франкфурт, Прага, Мілан, Торонто, Осло, Аліканте, Ер-Ріяд, Бангкок, Пхукет, Балі.