Незабаром людство забуде пандемію, як страшний сон, впевнений лікар / фото УНІАН

Відомий український лікар зі Львова Тарас Жиравецький порадував українців оптимістичним прогнозом щодо коронавірусу. На думку медика, COVID-19 раптово зникне, як ми могли спостерігати з різними штамами грипу.

Читайте такожЛікар розповіла про небезпеку паніки для хворих на коронавірус

Про це він написав на своїй сторінці Facebook.

Відео дня

"Люди просто втомилися від тієї інформації, яка щодня виливається на них з інтернету та телебачення щодо коронавірусу. Багато хто з колег пише дуже професійно і так довго, що для більшості не представляється можливим для читання і розуміння, бо відсутність медичної освіти таки тут грає свою роль. Нам потрібно розуміти, що цей вірус як несподівано з'явився, так і несподівано зникне, як ми спостерігали з різними штамами грипу", - написав Жиравецький.

Медик зазначив, що найголовніше - не піддаватися паніці, зараз лікарі вже розуміють, як лікувати і справлятися з COVID-19.

"Впевнений, що коли ми спокійні й розуміємо, як нам діяти нам легше буде пережити цю пандемію. Звичайно, вчені за кілька років оцінять те, що весь світ робив правильно і вчасно, а що ні. А поки пропоную всім не панікувати, а спокійно жити нормальним життям і насолоджуватися тим, що ми маємо тут і зараз. Насправді ми маємо дуже багато цінного поруч і тільки такі часи змушують нас оцінити що ми не помічаємо", - резюмував лікар.

Жиравецький висловив надію, що незабаром людство забуде пандемію, як страшний сон.

Коронавірус в Україні: що відомо