Грузія отримала дефіцитну вацину Pfizer / REUTERS

До Грузії прибула перша партія вакцини проти коронавірусу Pfizer / ВіопТесһ. Препарат надійшов в клініки Тбілісі, Батумі і Кутаїсі.

Читайте такожВ Україну відправили першу партію китайської вакцини CoronaVac (фото)

Про це повідомляє Грузія Online. За словами глави МОЗ Катерини Тікарадзе, в даний момент зробити щеплення можна в шести клініках.

Відео дня

Так як для зберігання вакцини Pfizer необхідні спеціальні холодильники, проводити вакцинацію будуть тільки в клініках зі спеціальною інфраструктурою.

«Ми довго чекали вакцину Pfizer і ось, вона в Грузії. Надійшло 29,5 тисячі доз. Ці дози будуть розподілені на 14 тисяч осіб», — повідомила Тікарадзе.

Вацину Pfizer доставили до Грузії прямо з США, літак з вантажем прибув до Тбілісі в ніч на 25 березня.

Коли Україна отримає вакцину Pfizer

  • Вакцина від коронавірусу BioNTech / Pfizer стала в грудні 2020 року першою, що отримала дозвіл на використання в ЄС. В цілому Єврокомісія від імені країн-членів замовила у різних постачальників більше двох мільярдів доз, зокрема 500 млн доз вакцини BioNTech / Pfizer (вони повинні бути виготовлені до кінця 2021 року). Але через проблеми виробників кампанія масової вакцинації в Євросоюзі просувається повільно.
  • Спочатку передбачалося, що вже в лютому Україна отримає 117 тисяч доз вакцини від Pfizer за програмою COVAX. Але терміни надходження постійно відсувалися, поки не пішли в область невизначеної перспективи.
  • 18 березня в МОЗ заявили, що Україна отримає першу партію доз американської вакцини від коронавірусу Pfizer у квітні.