Не можна ділити людей за наявністю антитіл у крові, зазначив Ляшко / фото УНІАН

Заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявляє, що у МОЗ не збираються впроваджувати імунні паспорти.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Ми не хочемо зараз ділити людей щодо того, чи є антитіла, чи немає антитіл, тобто робити імунний паспорт», - сказав Ляшко.

Відео дня

Читайте такожНовий пік коронавірусу у Києві: за минулу добу виявлено понад 700 випадків інфікування COVID-19

Він наголосив, що у МОЗ не хочуть «критично і категорично впровадження такого поняття (як імунний паспорт – Ред.). «Не можна ділити людей за наявністю антитіл у крові», - сказав заступник міністра.

Він закликав громадян з розумінням ставитися до протиепідемічних обмежень, які впроваджуються на території України, і дотримуватися їх.

Нагадаємо, в Україні можуть змінити принцип поділу на карантинні зони, відмовившись від "світлофорного". Подібну ідею розглядають в уряді.

Карантин в Україні: що відомо

Адаптивний карантин в Україні

Адаптивний карантин був введений в Україні 1 серпня. Тоді регіони країни поділили на "червону", "зелену", "помаранчеву" зони, враховуючи завантаженість ліжок, середню кількість тестувань населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування і показник динаміки зростання випадків інфікування.

Таким чином, в кожній з епідеміологічних зон встановлюють різні карантинні обмеження. Найм'якші - в "зеленій" зоні, найжорсткіші очікують регіони "червоної" зони.