ВООЗ схвалила вакцину Johnson & Johnson / фото REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров’я дозволила застосування однодозової вакцини від коронавірусу виробництва компанії Johnson & Johnson в екстрених випадках.

Про це повідомляється на сайті ВООЗ.

“Кожен новий, безпечний та ефективний засіб проти коронавірусу – це подальший крок до контролю над пандемією”, – розповів глава ВООЗ Тедрос Гебреєсус.

Схвалення з боку ВООЗ дозволяє розпочати розповсюдження вакцини Johnson & Johnson в межах глобального механізму COVAX. На відміну від інших, вакцина Johnson & Johnson потребує лише однієї дози.

Читайте такожВакцина проти коронавірусу, яка надійде в Україну, показала ефективність 96%

Що відомо про результати випробувань вакцини Johnson & Johnson

У EMA зазначили, що результати клінічних випробувань за участю пацієнтів у США, Південній Африці та країнах Латинської Америки показали: вакцина Janssen ефективна у запобіганні зараженню COVID-19 у людей віком від 18 років. У цьому дослідженні взяли участь понад 44 тисячі людей. Його підсумок показав ефективність у 67 відсотків.

Побічні ефекти вакцини Janssen під час дослідження зазвичай були легкими або помірними та зникали впродовж кількох днів після вакцинації, наголошують в EMA. Найчастішими з них були біль у місці ін'єкції, головний біль, утома, м'язовий біль і нудота.

За безпекою та ефективністю вакцини продовжать спостерігати, оскільки вона використовується на всій території Євросоюзу, через систему фармаконагляду ЄС і за допомогою додаткових досліджень, додали в Європейськеому агентстві з лікарських засобів.