Johnson&Johnson - ЄС перевірить американську вакцину на безпечність / Фото: REUTERS

Європейське агентство лікарських засобів (EMA) перевірить інформацію про можливі тяжкі побічні ефекти вакцини від коронавірусу Johnson & Johnson, перш ніж препарат застосують у Євросоюзі.

Про це пише DW.

Читайте такожУ МОЗ назвали область, яка наступною може покинути "червону" зону

Відео дня

Мова про виникнення тромбозів після щеплення. Вакцина американської фармкомпанії Johnson & Johnson отримала допуск Єврокомісії для використання у ЄС в березні 2021 року.

Втім, у Північній Кароліні (США) нещодавно 18 осіб відчули несприятливі наслідки після щеплення препаратом, у зв’язку з чим зачинили центр з вакцинації.

Ще один центр масової вакцинації зачинили у штаті Колорадо. Там побічні реакції виникли в 11 осіб. Двох людей доправили до найближчої лікарні.

Вакцинація у США

  • У Сполучених Штатах для вакцинації проти COVID-19 використовують  вакцини Moderna, BioNTech/Pfizer та Johnson & Johnson. Препарат BioNTech/Pfizer дозволений для вакцинації людей старше 16 років, інші можуть бути використані лише для людей старше 18 років.
  • Близько 66 млн осіб у США вже повністю зробили щеплення проти коронавірусу. Близько 112 млн людей - отримали першу дозу тих вакцин, які вимагають введення двох доз препарату.
  • Раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я рекомендували до застосування однодозову вакцину проти COVID-19 компанії Johnson & Johnson.
  • Вакцина Johnson & Johnson є першою включеної до списку ВООЗ вакциною з однодозовим режимом введення.