1 вересня в Україні відновиться навчальний процес / УНІАН

Українських вчителів можуть застрахувати на випадок захворювання коронавірусом під час виконання службових обов'язків.

З відповідним проханням до Кабміну звернулася профспілка працівників освіти і науки, про що повідомляється на її офіційному сайті.

Зокрема, у профспілці вважають, що організація освітнього процесу в умовах карантину має бути врегульована державними нормативно-правовими актами, а не локальними рішеннями закладів освіти, до того ж без відповідного фінансового забезпечення.

Відео дня

"В умовах нового формату освітньої діяльності, зумовленого епідеміологічною ситуацією, на педагогів, зокрема учителів, викладачів, вихователів, окрім функцій здійснення освітнього процесу, покладено ще й завдання щодо організаційних заходів його забезпечення в умовах дистанційного навчання, різноманітних комунікацій з учнями та їхніми батьками, що призводить до підвищення інтенсифікації їхньої праці, складності та напруженості у роботі", - йдеться у повідомленні.

Серед іншого, Кабмін та Міносвіти просять вжити наступних заходів:

  • відповідного збільшення фінансування освітньої галузі на період карантину та недопущення поширення цього захворювання і якнайшвидшого запровадження цільової державної освітньої субвенції на цю мету;
  • запровадження обов’язкового державного страхування на випадок захворювання коронавірусною хворобою працівників закладів освіти та розробити відповідний порядок його здійснення;
  • прийняття рішення про спрямування коштів спеціально створеного Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками на період дії карантину на фінансування потреб закладів освіти;
  • повернення Міністерству освіти і науки України вилучених з його бюджетних програм до цього фонду видатків в обсязі понад 4,9 млрд гривень.

Коронавірус в Україні: статистика

  • За минулу добу в Україні встановлено антирекорд за кількістю смертей від COVID-19. Також в Україні стався різкий стрибок інфікування - за добу 1 974 нових випадків. При цьому одужали від смертельної інфекції 763 людини.
  • У Києві за минулу добу підтвердили 220 випадків коронавірусної хвороби. Четверо хворих померли.