Кабмін просять застрахувати українських вчителів від коронавірусу

Спецпроект

Урядовців також просять збільшити фінансування освітньої галузі на період карантину.

Українських вчителів можуть застрахувати на випадок захворювання коронавірусом під час виконання службових обов'язків.

З відповідним проханням до Кабміну звернулася профспілка працівників освіти і науки, про що повідомляється на її офіційному сайті.

Зокрема, у профспілці вважають, що організація освітнього процесу в умовах карантину має бути врегульована державними нормативно-правовими актами, а не локальними рішеннями закладів освіти, до того ж без відповідного фінансового забезпечення.

"В умовах нового формату освітньої діяльності, зумовленого епідеміологічною ситуацією, на педагогів, зокрема учителів, викладачів, вихователів, окрім функцій здійснення освітнього процесу, покладено ще й завдання щодо організаційних заходів його забезпечення в умовах дистанційного навчання, різноманітних комунікацій з учнями та їхніми батьками, що призводить до підвищення інтенсифікації їхньої праці, складності та напруженості у роботі", - йдеться у повідомленні.

Серед іншого, Кабмін та Міносвіти просять вжити наступних заходів:

  • відповідного збільшення фінансування освітньої галузі на період карантину та недопущення поширення цього захворювання і якнайшвидшого запровадження цільової державної освітньої субвенції на цю мету;
  • запровадження обов’язкового державного страхування на випадок захворювання коронавірусною хворобою працівників закладів освіти та розробити відповідний порядок його здійснення;
  • прийняття рішення про спрямування коштів спеціально створеного Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками на період дії карантину на фінансування потреб закладів освіти;
  • повернення Міністерству освіти і науки України вилучених з його бюджетних програм до цього фонду видатків в обсязі понад 4,9 млрд гривень.

Коронавірус в Україні: статистика

  • За минулу добу в Україні встановлено антирекорд за кількістю смертей від COVID-19. Також в Україні стався різкий стрибок інфікування - за добу 1 974 нових випадків. При цьому одужали від смертельної інфекції 763 людини.
  • У Києві за минулу добу підтвердили 220 випадків коронавірусної хвороби. Четверо хворих померли.