Тренування військових вже призупиняли у квітні 2020 року / Ілюстрація REUTERS

Роботу канадських військових інструкторів в Україні припинено через спалах коронавірусу.

Про це повідомив телеканал CBC з посиланням на Міноборони Канади.

Читайте такожКількість жертв COVID-19 у світі перевищила 3 мільйони осіб

Відео дня

Всі, хто заразилися знаходяться на карантині, скільки саме людей захворіло, не уточнюється. Всього у складі місії близько 200 канадських військових.

Місія Канади та пандемія

Через поширення коронавірусу тренування військових вже припиняли у квітні 2020 року, тоді велика частина інструкторів повернулася до Канади.

У червні 2020 року канадські інструктори відновили роботу. Вони проводять навчання солдатів і офіцерів української армії на Яворівському полігоні у Львівській області з 2015 року.

Вакцина від COVID-19 в Україні: що відомо

  • 16 квітня 2021 року в Україну прибула перша партія вакцини від COVID-19, розробленої німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.
  • Вакцина від Pfizer/BioNTech під назвою Comirnaty дозволена для екстреного використання Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Цю вакцину вводять внутрішньом'язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом в три тижні.
  • Отримані 117 тис. доз вакцини Pfizer розділять на два щеплення.
  • В Україні перші щеплення вакциною проти COVID-19 від Pfizer почнуться 18 квітня. Їх робитимуть мешканцям і працівникам будинків престарілих.
  • 16 квітня 2021 року в ЮНІСЕФ розповіли, коли Україна отримає наступну партію вакцини від коронавірусу.