20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину / фото УНІАН

До послаблення карантину не готові 9 областей України.

Відповідні показники розміщені на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Відповідно до показників епідемічної ситуації в регіонах, а саме - інцидентності, завантаженості ліжок та кількості тестувань на коронавірус, до другого етапу послаблення карантину готові Вінницька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області, а також Київ.

Відео дня

Читайте такожСьогодні у Києві відновить роботу у звичайному режимі весь громадський наземний транспорт

Водночас, як випливає з оприлюднених МОЗ показників, до послаблення карантину поки не готові Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах.

Послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених постановою уряду. Рішення про послаблення протиепідемічних заходів переглядається не рідше одного разу на сім днів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Послаблення протиепідемічних заходів здійснюється на території регіонів, які одночасно відповідають таким ознакам: загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення становить менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення; завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менш як 50%; середня кількість тестувань методом ПЛР та імуноферментного аналізу становить більш ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.