Київ може потрапити у "червону" зону карантину / фото REUTERS

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що у Києві та ще трьох областях України напружена ситуація через спалах коронавірусу. 

Про це сказав в ефірі ТСН.

"У нас зараз напружена ситуація у місті Києві. Сьогодні вперше ми зафіксували перевищення по завантаженості ліжок з киснем. Це - 65%. Якщо два дні поспіль вони будуть перевищувати цей показник, то у такому випадку, Київ буде переведений на "червоний" рівень", - зазначив Степанов.

Він розповів, що також напружена ситуація у Вінницькій, Хмельницькій, Миколаївській областях.

"Коли область переведена у "помаранчевий" рівень - це вже ознака, що ви повинні звернути на це увагу", - пояснив Степанов. 

Читайте такожВ опорних лікарнях Києва майже не лишилося місць для коронавірусних хворих – лікарі

Чи посилять у Києві карантин

  • Раніше міський голова столиці Віталій Кличко заявив, що звернувся до уряду з проханням посилити карантинні обмеження у Києві.
  • На запитання, коли Київ може потрапити у "червону" зону, якщо нічого не робити з темпами поширення коронавірусу, Кличко відповів: «Я думаю, що час іде на декілька днів, щонайбільше тиждень».
  • Він зауважив, що нині рішення посилювати карантин ухвалює уряд, тому звернувся з цим проханням до Кабінету міністрів.
  • Напередодні міністр охорони здоров'я Максим Степанов закликав Київ та Вінницьку область посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень у зв'язку із наближенням до «червоного» рівня епідемічної небезпеки.