У столиці з 12 травня послаблять карантин / УНІАН

З 12 травня в столиці планують запровадити перший етап послаблень обмежувальних заходів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожУ Києві відкрили вже 10 продовольчих ринків - Кличко

Відео дня

"Ми наближаємося до 12 травня – дня, з якого в столиці плануємо перший етап послаблення обмежень. Нагадаю, чого саме стосуватимуться послаблення. Ми плануємо відкрити в Києві: непродовольчі магазини (загальною площею до 300м2); перукарні та салони краси (з попереднім записом та не більше 1 клієнта на кожну послугу одночасно); парки та сквери (групами обмеженою кількістю осіб); тимчасові споруди (ларьки) із забороною споживання їжі та напоїв на місці; невеликі виробництва непродовольчих товарів та підприємства побутового обслуговування (ательє, побутові послуги та інші). Зможуть працювати і адвокатські та нотаріальні бюро, аудитори, а також – автокінотеатри, музеї під відкритим небом та бібліотеки – поки тільки на видачу книг, без роботи читальних залів", - повідомив Кличко.

Він наголосив, що дотримання правил безпеки співробітниками та відвідувачами закладів є обов’язковим.

"Обов’язкова термометрія співробітників та відвідувачів. Обов’язкові правила безпеки. Якщо клієнт без маски – він або не заходить у приміщення. Або це - відповідальність надавача послуг, який повинен забезпечити клієнта маскою", - наголосив мер столиці.

Він зазначив, що на першому етапі послаблень зачиненими залишаться великі торговельно-розважальні центри, а також - школи, дитячі садочки, дитячі майданчики, прибережні зони відпочинку.

Читайте такожКабмін оприлюднив постанову про послаблення карантину: що зміниться з 11 травня

Щодо роботи громадського транспорту він зазначив, що наземний громадський транспорт працюватиме на першому етапі послаблень в нинішньому - обмеженому режимі - до 22 травня точно.

"Але ми збільшимо кількість маршрутів у ті райони, що сьогодні мало охоплені. Збільшення маршрутів стосуватиметься електротранспорту - тролейбусів і трамваїв", - додав Кличко.

Бізнес, що почне роботу, повинен вирішити питання з підвозом своїх співробітників до місця роботи.

"Метро, як я неодноразово говорив, відкриється за рішенням уряду, і це буде не одразу", - наголосив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, 4 травня, Кабмін продовжив карантин до 22 травня та вирішив зняти низку заборон, починаючи з 11 травня. Так званий адаптивний карантин в Україні після 11 травня можуть вводити в окремих містах чи регіонах у разі спалахів коронавірусу.