Ілюстрація REUTERS

Президент Володимир Зеленський наголошує, що боротьба з COVID-19 в Україні ще не завершена, тому розслаблятися не можна.

Про це він сказав під час спілкування з лікарями у новозбудованому перинатальному центрі в рамках робочої поїздки до Чернівецької області. Трансляція заходу велась на сторінці президента у Facebook.

Читайте такожВ Україні кількість хворих на коронавірус перетнула позначку в 50 тисяч

Відео дня

«Найскладніша робота в цьому році випала лікарям в нашій країні. Боротися з великою хворобою. Не зрозуміло, як вона з’явилася. Тільки в ці складні часи ми розуміємо, наскільки ваша професія важлива. Вона дуже важлива для кожного українця, і зараз кожен на собі це відчув та відчуває. На жаль, ми відчуваємо це тільки в складні часи, а коли спокійно в країні, ми не дбали про лікарів. Зараз ми робимо все, щоб ви були захищені і соціально, і матеріально», - заявив Зеленський.

За його словами, Чернівецька область найбільше серед усіх регіонів України постраждала від COVID-19.

«Чернівецька область отримала найпотужніший тиск від COVID-19. Найбільша кількість людей, найбільша хвиля. Коли в деяких областях був штиль і ніхто не бачив загрози, ходили без масок, без інших засобів захисту, у Чернівецькій області дійсно була така хвиля, яка зносила все, і саме ви її витримали і максимально зберегли життя чернівчан, життя українців. Я дуже вдячний вам за це», - звернувся президент до лікарів.

«Розслаблятися не можна, ще боротьба ця не закінчена і ми всі на вас як просто громадяни України дуже і дуже розраховуємо», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на ранок 8 липня зареєстровано 50 тис. 414 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 306 летальних, 23 тис. 119 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 807 нових випадків.