МОЗ готує алгоритм для локальних карантинів / фото УНІАН

Міністерство охорони здоров'я України розробляє алгоритм та рекомендації щодо запровадження адаптивних карантинів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу.

"Починаючи 11 травня уряд зробив перше серйозне послаблення карантину, яке стосується практично всіх сфер нашого життя. Органи місцевого самоврядування мають право і обов’язок посилювати ті чи інші карантинні заходи, саме це і є адаптивним карантином. Це коли держава встановлює на рівні всієї держави певні правила, а якщо ситуація погіршується, то місцева влада посилює карантин в залежності від ситуації. Нами зараз розробляється відповідний алгоритм, критерії і рекомендації щодо посилення карантину. Думаю, що днями ми вже зможемо їх надати у регіони", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожВ Україні не призупинятимуть медичну реформу - Степанов

Степанов також наголосив, що уже запроваджені елементи цього адаптивного карантину, наприклад, планові операції дозволені в регіонах, де навантаження на медичну систему у зв’язку з COVID-19, у лікарнях, є не більше 50%.

Як повідомляв УНІАН, 4 травня, Кабмін продовжив карантин до 22 травня та вирішив зняти низку заборон, починаючи з 11 травня. Так званий адаптивний карантин в Україні після 11 травня можуть вводити в окремих містах чи регіонах у разі спалахів коронавірусу.