Голова Київської ОДА не виключає посилення карантинних заходів в області / фото УНІАН

Голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін не виключає посилення карантинних заходів в області з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на брифінгу.

За його словами, на сьогодні в області підтверджено 2332 випадків захворювання на COVID-19, 1147 людей одужали, 47 - померли.

Відео дня

У стаціонарі - 263 хворих, решта - на самоізоляції, медичне спостереження встановлено за 9 тис. 21 особою.

Він нагадав, що у суботу, через негативну тенденцію інцидентності, робив звернення з проханням дотримуватися карантинних заходів, щоб не довелося знімати послаблення.

Читайте такожЕпідеміолог пояснив, чому в Києві послаблюють карантин на тлі спалаху COVID-19

"Цього понеділка в країні змінено методику, за якою посилюють або послаблюють карантин. Тепер ознаки такі: завантаженість ліжок у лікарнях - понад 50%, середня кількість ПЛР-тестувань за останні 7 днів - менш як 23 на 100 тис. населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування - понад 11%, показник динаміки зростання випадків інфікування - понад 10%. На сьогодні в області показники наступні: завантаженість ліжок - 22,3%, охоплення тестування - 41,98%, відсоток виявлення - 5,88%, динаміка - 23,23%. Саме останній показник викликає занепокоєння, і якщо він не впаде три дні поспіль, будемо змушені приймати непопулярне, але відповідальне рішення", - сказав Володін.

Як повідомляв УНІАН, заступник міністра охорони здоров'я України, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко допускає посилення карантину у Львівській, Волинській та Закарпатській областях.