Ілюстрація REUTERS

У Львівській області з вівторка, 7 липня, частково послаблять карантинні обмеження.

Відповідне рішення ухвалене на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький розповів, що коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 10,92%, при нормі менш як 11%, а показник динаміки зростання випадків - 28,03%, при нормі менш як 10%.

Відео дня

"Львівщина потроху виходить із пікового періоду масових захворювань, тому при дотриманні обережності та усіх рекомендацій можемо частково дозволити роботу деяких сфер бізнесу. Ситуація перебуватиме на ретельному контролі, кожних три дні ми будем оцінювати стан справ. У разі відповідності епідемічної ситуації в області ознакам для посилення протиепідемічних заходів будемо розглядати питання про посилення карантину", - зазначив Козицький.

Читайте такожУ Києві послабили карантин: що дозволили

Зокрема, в регіоні з 7 липня дозволяють працювати готелям, закладам громадського харчування, закладам фізичної культури, спортзалам та фітнес-центрам за умови дотримання протиепідемічних заходів та відповідних рекомендацій головного санітарного лікаря України.

Також дозволяється проводити релігійні заходи за участю не більше, ніж однієї людини на 5 м² площі будівлі чи території, де проводиться захід. Організатори заходів відповідальні за дотримання соціальної дистанції між учасниками не менше, ніж 1,5 метра.

Місцеві штаби з ліквідації надзвичайної ситуації мають перевірити готовність дитсадочків до роботи в умовах карантину.

"Якщо захворюваність буде далі йти на спад, то садочки всіх форм власності можуть бути відкритими в межах наступного етапу послаблення карантинних обмежень", - заявили в ОДА.

Як повідомляв УНІАН, у понеділок, 6 липня, Львівській та Чернівецькій областям дозволили послабити карантинні обмеження, запроваджені через коронавірусну хворобу COVID-19.