Для ресторанів підготували нові обмеження / ua.depositphotos.com

В новорічну ніч в ресторанах заборонено проводити святкові вечірки, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Про це він сказав в ефірі "Громадського радіо".

Він уточнив, що додатково до обмежень "помаранчевої" зони уряд оновив правила роботи церков, театрів, кінотеатрів, музеїв.

Відео дня

Читайте такожУ Кабміні пояснили, як обрали дату для січневого локдауну

"Також заборонене проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів у закладах громадського харчування", – сказав він, додаючи, що до 8 січня музеї, кінотеатри, церкви, театри, концертні зали мають працювати з певними обмеженнями.

Зокрема, ресторани та заклади громадського харчування будуть працювати до 23 години, однак до 22:00 повинно відбутись замовлення і розрахунок.

"Касові апарати не повинні працювати після 22 години вечора. Також у школах і дитячих садочках дозволено проводити новорічні ялинки, але тільки в межах однієї групи або одного класу", - пояснив санлікар.

Ляшко наголосив, що після 8 січня все це забороняється і почнуть діяти зовсім інші умови. Школи не працюватимуть – працюють дистанційно або канікули. Студенти також на дистанційному навчанні або канікулах. Дитячі садочки продовжують працювати. За його словами, всі ці заходи запроваджуються, щоб уникнути колапсу системи охорони здоров’я через пандемію коронавірусу.

Локдаун в Україні: що відомо