В Одеській області очікують на великий потік туристів / фото УНІАН

Одеська область очікує цього року майже дворазового збільшення туристичного потоку - до 5 млн осіб.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Одеської обласної державної адміністрації з посиланням на голову ОДА Максима Куцого.

«Одеська область планує цього року бути 100-відсотковим туристичним центром України і розраховує прийняти 4-5 млн туристів», - заявив Куций.

Відео дня

За його словами, якщо вихід з карантину здійснюватиметься поступово, то найближчим часом Україна й Одеська область, зокрема, повернеться до нормального життя.

«Чи повернеться, можливо, з певними обмеженнями, пов'язаними, наприклад, з пересуванням за кордон, але не всередині країни. За наявності колективного імунітету до COVID-19 це питання буде вирішено», - вважає Куций.

Читайте також"Вводять в оману": у Мінінфраструктури відреагували на плани авіакомпаній відновити рейси з України наприкінці травня

Він стверджує, що кількість туристів до регіону може значно зрости у зв'язку з тим, що авіасполучення з іншими країнами поки що призупинено, і тому основний потік туристів очікуємо саме в Одеській області.

Куций також наголосив, що місцева влада дотримується всіх рекомендацій, які дають Кабмін, Міністерство охорони здоров'я за кількістю людей, які можуть перебувати в громадських місцях, курортних зонах і ресторанах після відновлення їх роботи.

Як уточнили УНІАН у прес-службі ОДА, минулого року Одеську область відвідали близько 2,5 млн туристів, а в 2020 році очікується практично дворазове збільшення туристичного потоку.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.