На Одещині очікують майже дворазового збільшення кількості туристів цього року

Прогноз базується на тому, що українці не зможуть цього літа відпочивати за кордоном через епідемію коронавірусу.

Одеська область очікує цього року майже дворазового збільшення туристичного потоку - до 5 млн осіб.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Одеської обласної державної адміністрації з посиланням на голову ОДА Максима Куцого.

«Одеська область планує цього року бути 100-відсотковим туристичним центром України і розраховує прийняти 4-5 млн туристів», - заявив Куций.

За його словами, якщо вихід з карантину здійснюватиметься поступово, то найближчим часом Україна й Одеська область, зокрема, повернеться до нормального життя.

«Чи повернеться, можливо, з певними обмеженнями, пов'язаними, наприклад, з пересуванням за кордон, але не всередині країни. За наявності колективного імунітету до COVID-19 це питання буде вирішено», - вважає Куций.

Читайте також"Вводять в оману": у Мінінфраструктури відреагували на плани авіакомпаній відновити рейси з України наприкінці травня

Він стверджує, що кількість туристів до регіону може значно зрости у зв'язку з тим, що авіасполучення з іншими країнами поки що призупинено, і тому основний потік туристів очікуємо саме в Одеській області.

Куций також наголосив, що місцева влада дотримується всіх рекомендацій, які дають Кабмін, Міністерство охорони здоров'я за кількістю людей, які можуть перебувати в громадських місцях, курортних зонах і ресторанах після відновлення їх роботи.

Як уточнили УНІАН у прес-службі ОДА, минулого року Одеську область відвідали близько 2,5 млн туристів, а в 2020 році очікується практично дворазове збільшення туристичного потоку.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.