Карантин в Україні - коли запустять метро: дата / Фото УНІАН

З 25 травня у Києві буде відновлено роботу метрополітену у звичайному режимі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час брифінгу за результатами засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо запровадження другого етапу послаблень протиепідемічних обмежень.

"З 25 травня з дотриманням усіх норм і регламентів запрацює метрополітен у звичайному режимі", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ пояснили, як будуть розподіляти захисні костюми та маски між лікарнями

Як повідомляв УНІАН, З 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Водночас уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони діятимуть лише в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

Послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених постановою уряду. Рішення про послаблення протиепідемічних заходів переглядається не рідше одного разу на сім днів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Послаблення протиепідемічних заходів здійснюється на території регіонів, які одночасно відповідають таким ознакам: загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення становить менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення; завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менш як 50%; середня кількість тестувань методом ПЛР та імуноферментного аналізу становить більш ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.

Сьогодні, 23 травня, у КМДА заявили, що епідситуація у столиці відповідає запровадженим урядом критеріям для послаблення карантину і повідомили про відновлення у звичайному режимі роботи громадського наземного транспорту.