Карантин послаблюють - з 25 травня запрацюють всі ринки і ярмарки / УНІАН

З 25 травня у Києві почнуть працювати усі ринки та ярмарки, буде знято обмеження на доступ до спортивних, дитячих майданчиках у парках, скверах і на прибудинкових територіях.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник голови КМДА Петро Пантелеєв заявив під час брифінгу за результатами засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо запровадження другого етапу послаблення протиепідемічних обмежень.

Читайте такожМетро у Києві запустять з 25 травня – рішення КМДА

Відео дня

"З 25 травня почнуть працювати усі ринки і ярмарки. Також 25 травня будуть доступні для використання спортивні, дитячі майданчики в парках, скверах і на прибудинкових територіях", - сказав він.

Крім того, за словами Пантелеєва, готуються до відкриття з 1 червня дитячі садки та школи для 11 класів для проведення ЗНО, заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників та абітурієнтів, готелі, однак ресторани при них мають бути зачиненими, спортивні школи, спорткомплекси, фітнес-зали, але без роботи басейнів, пляжі та зони відпочинки.

"Крім того, з 1 червня ми відкриємо для відвідування кладовища. Рішення про роботу ТРЦ буде прийнято окремо. Це буде залежати від тенденції захворюваності", - наголосив заступник голови КМДА.

Як повідомляв УНІАН, з 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Водночас уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони діятимуть лише в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

Послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених постановою уряду. Рішення про послаблення протиепідемічних заходів переглядається не рідше одного разу на сім днів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Сьогодні, 23 травня, у КМДА заявили, що епідситуація у столиці відповідає запровадженим урядом критеріям для послаблення карантину і повідомили про відновлення у звичайному режимі роботи громадського наземного транспорту і з 25 травня – роботи метро.