REUTERS

Міністерство охорони здоров’я на цьому тижні розробить та опублікує протиепідемічні правила для відновлення авіасполучення з урахуванням вимог, які ставитимуть європейські партнери та інші країни, в яких вже відновлене міжнародне авіаперевезення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте такожКитай дозволив з 8 червня польоти іноземним авіакомпаніям

Відео дня

«Ми зараз розробляємо правила з урахуванням європейського досвіду, над розробкою цих правил працюють саме наші українські фахівці, з якими ми працюємо з початку пандемії. Я думаю, що на цьому тижні ми повинні вже більш-менш дійти до чітких, конкретних правил, які відразу ми надамо», - заявив він.

«Правила будуть розроблені з урахуванням досвіду, з урахуванням тих вимог, які будуть ставити наші європейські партнери або інші країни, в яких вже відкрито міжнародне авіасполучення. Будуть розроблені ці правила, затверджені та опубліковані», - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, 3 червня міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що в Україні запроваджується поетапне відновлення повітряного сполучення та надання дозволу з 5 червня на внутрішні авіаперевезення, з 15 червня – на міжнародні авіаперевезення.