Адаптивний карантин продовжили до кінця 2020 року: деталі / REUTERS

Адаптивний карантин в Україні продовжили до кінця 2020 року.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 13 жовтня.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав це «потрібним кроком» та заявив, що такий карантин є «найбільш дієвим механізмом» у боротьбі з COVID-19 в Україні та світі, попередивши про нововведення.
Читайте такожУ "червоних" Сумах вирішили розпочати шкільні канікули

Відео дня

Адаптивний карантин: що змінюють

Міністерство охорони здоров’я змінює критерії, якими розподіляють регіони по карантинних зонах. Це, зокрема, стосується цільового показника охоплення тестувань. МОЗ хоче збільшити його до 48 на 100 тисяч населення.

Водночас МОЗ буде враховувати лише ті ліжко-місця, які відведені для інфікованих.

До «червоної» зони будуть переходити регіони, показники захворюваності в яких складають понад 320 на 100 тис. населення протягом 14 днів.

На територіях «зелених», «жовтих» і «помаранчевих» зон можуть проводитися усі спортивні заходи без глядачів, крім міжнародних матчів за окремим погодженням МОЗ.

Обмеження у зонах:

Роботу ресторанів та кав’ярень відтепер обмежать (закриватимуться не пізніше 22:00) навіть у «зеленій» та «жовтій» зоні. Винятки зробили тільки для тих громадських закладів, які працюватимуть «на виніс».

На території «зелених» регіонів заборонять проведення масових, культурних і спортивних заходів за участю понад 50 осіб. На території жовтої – понад 30 осіб, на території помаранчевої – 20 осіб.

На всіх територіях проведення спортивних заходів відбуватиметься без глядачів, за винятком міжнародних матчів – з окремим погодженням від МОЗ.

Усім ресторанам і роботодавцям рекомендують організувати роботу позмінно або через інтернет, а закладам освіти – перейти на дистанційне або змішане навчання. З 15 жовтня по 15 листопада дистанційне навчання пропонують ввести й вишам.

Захисні засоби – маски та рукавички – й надалі будуть обов’язковими.

Адаптивний карантин в Україні

Обмеження, які встановили на початку серпня 2020 / МОЗ

  • З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ усіх регіонів на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому.
  • У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найм'якші - в "зеленій" зоні, найбільш жорсткі заборони очікують регіони "червоної" зони.