Дитсадки запрацюють 25 травня / Фото: пресс-служба Виталия Кличко

Після відкриття дитячих садків діти, які будуть знаходитися в них, перебуватимуть під ризиком зараження коронавірусом. Щоб убезпечити їх, потрібно вживати спеціальних заходів.

Таку думку висловила лікар-епідеміолог Людмила Мухарська в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Вихід з карантину відбувається поетапно – і це правильно. Дуже важливо, щоб не всі люди, не всі заклади почали вести активний спосіб життя. Тут ситуація залежить від декількох факторів. По-перше, громадський транспорт і заклади, які відкриваються, вони мають виконувати певні правила. З другого боку, люди, які користуватимуться транспортом і ходитимуть у заклади, також мають дотримуватись правил, запроваджених під час карантину", - наголосила лікар.

Відео дня

Вона також розповіла про заходи у дитячих садочках, які допоможуть зменшити концентрацію вірусу в приміщеннях.

"Звичайно діти не будуть дотримуватися відстані у 1,5 метра, але ми знаємо, що діти – це вікова група, яка практично не хворіє на коронавірус. Випадків менше і діти переносять їх легше. Щодо садочків, важлива не так дистанція, як правильне провітрювання приміщення, де перебувають діти, бо правильний потік повітря зменшуватиме концентрацію повітря", - зазначила Мухарська.

Як повідомляв УНІАН, відкриття дитячих садків заплановане на 25 травня.

Читайте також: