Київ залишиться у "помаранчевій" зоні / Ілюстрація REUTERS

Київ на найближчий тиждень залишиться у "помаранчевій" зоні карантину.

Про це розповів голова столичного управління Держпродспоживслужби Олег Рубан у коментарі "РБК-Україна".

За його словами, сьогодні відповідне рішення мають ухвалити Державна і регіональна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Рубан пояснює, що потрапляння до "червоної" зони можливе за погіршення ситуації із заповненістю ліжок у лікарнях.

Відео дня

"Київ зараз у "помаранчевій" і буде у "помаранчевій" зоні. Все залежить від єдиного критерію. Це ліжка в лікарнях", - сказав Рубан.

Також він уточнив, що ситуація з дитячим садкам і школами зараз в Києві повністю контрольована.

Читайте такожКоронавірус в Україні не збавляє обертів: з'явилися свіжі дані щодо кількості інфікованих

"По місту Києву перехворіло менше, ніж 0,5% відвідувачів усіх навчальних закладів. Це і учні, і вчителі, інші працівники. Ситуація працюється за алгоритмом самоізоляції і проведення своєчасних заходів", - сказав Рубан.

Карантин в Україні: деталі

  • З понеділка, 12 жовтня, в Україні почало діяти нове зонування - карантинні обмеження в низці районів та населених пунктів. Так, до "червоної" зони потрапили два міста - Суми та Канів Черкаської області.
  • 13 жовтня Кабмін продовжив адаптивний карантин в Україні до кінця року, внісши до нього деякі зміни.
  • З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ усіх регіонів на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому.